Ballonvaart Sint-Niklaas

Heb je ook interesse om een ballonvaart in Sint-Niklaas te boeken? C-Air organiseert ballonvluchten boven jouw gekozen streek. De hele gebeurtenis duurt ongeveer een 2 à 3 tal uur. We leggen jouw hieronder de volledige werking van een ballonvaart uit, startend vanaf de voorbereiding tot het einde van de vaart. Wij eindigen graag met een glaasje champagne en een hapje.

Voorbereiding ballonvaart Sint-Niklaas

De voorbereiding van een ballonvlucht Sint-Niklaas duurt ongeveer 1 uur. Meestal spreken wij rechtstreeks af op op het opstijgterrein. Enkele van onze opstijgterreinen in het Waasland zijn: Stekene, Overmere, Sint-Niklaas, Waasmunster…

Tijdens de voorbereiding geeft de piloot een uitgebreide briefing over hoe de ballonvaart in zijn werk gaat, maar bespreekt ook uitvoerig de veiligheidsinstructies. Passagiers mogen dan uiteraard vragen stellen omtrent de ballonvlucht.

Ondertussen is ons team bezig met de opbouw. Onze crew bouwt de mand op en verzorgt de aankoppeling van de luchtballon. Nadat dit allemaal is gebeurd en wordt gecontroleerd door de piloot, zullen we lucht blazen in de luchtballon. Op die manier krijgt de ballon vorm.

Wanneer de ballon achteraan volledig is toegeplakt, zal de piloot de lucht in de ballon verwarmen met de brander. De hete lucht zorgt ervoor dat de warme luchtballon recht komt te staan. De piloot zal dan vragen aan de passagiers om in de mand te stappen. Ook familie en vrienden zijn meer dan welkom om dit hele gebeuren te volgen. 

Duur van een ballonvaart in Sint-Niklaas met C-AIR

Eens we de lucht in gaan duurt de ballonvaart in Sint-Niklaas ongeveer 1 uur. Ook familieleden en vrienden mogen ondertussen meegenieten van dit spektakel. Bij het opstijgen kunnen wij nog niet exact bepalen waar we zullen landen, dit is afhankelijk van de windrichting en snelheid.

Onze piloten proberen tijdens een ballonvaart zowel hoog als laag te varen. Op die manier zie je de verschillende landschappen uit verschillende invalshoeken. Na één uur ballonvaren, zal de ballonvaarder uitkijken naar een landingsterrein.

Wat gebeurt er na een ballonvaart in Sint-Niklaas?

Nadat onze passagiers uit de mand zijn gestapt, zal de crew eerst de luchtballon opvouwen. Daarna maken wij het graag gezellig met een hapje en een drankje op de landingsplaats.

Ondertussen maakt één van ons crewleden een origineel balloncertificaat op als herdenking aan deze prachtige ballonvaart. Heb je ook interesse om een ballonvaart in Sint-Niklaas te boeken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Naast Sint-Niklaas organiseren we ook ballonvaarten in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Limburg.