Ballonvaart Vlaams-Brabant

Werking van een ballonvaart Vlaams-Brabant

Een ballonvaart boven Vlaams-Brabant is een fantastische ervaring. In deze regio is het niet altijd evident om te varen. Over sommige regio’s kan je namelijk niet ballonvaren. Het is namelijk verboden om te varen in het gebied rond de luchthaven van Zaventem. Hieronder kan je een foto terugvinden van de regio waar we niet mogen varen. (rode cirkel)

Onze piloten bereiden hun ballonvaarten steeds goed voor. De meteo omstandigheden worden voor de vlucht altijd grondig bestudeerd. De windrichting wordt bekeken, maar ook de eventuele regen die wordt voorspeld. Door het feit dat Vlaams-Brabant dicht bij het gecontroleerd gebied van Brussel ligt, moeten we voor de vlucht grondig bekijken wat de vaarrichting en windsnelheid is. Ook moeten we steeds bekijken of er voldoende weilanden zijn voor de landing

Bij het toekomen op het opstijgterrein wordt de ballon in gereedheid gebracht, waarna de piloot alles haarfijn uitlegt aan de passagiers. Iedereen krijgt uiteraard de kans om uitgebreid vragen te stellen.

Onze professionele crew zal ondertussen onze luchtballon klaarmaken. De piloot zal voor het volblazen de ballon met koude lucht, nog even een laatste check doen of juist is aangekoppeld.

Na het opblazen en verwarmen van de lucht in de ballon, zal de luchtballon recht komen te staan. De ballon is klaar om de lucht in te gaan.

Duur en regio van een ballonvlucht

Een ballonvlucht duurt circa 1 uur. Wij hebben tal van opstijglocaties in Vlaams-Brabant.

Hieronder kan je alvast een opsomming terugvinden: Aarschot, Lubbeek, Tremelo, Tienen, Hoegaarden, Landen, Scherpenheuvel, Diest, Kortenaken, Affligem, Gooik, Lennik, Galmaarden, Bever, Halle.

In Vlaams-Brabant zijn 2 regio’s waarin ballonvaren mogelijk is: Hageland en Pajottenland.

Ballonvlucht boeken in Vlaams-Brabant

Wil je ook een ballonvaart in Vlaams-Brabant boeken of wil je eens iemand verrassen met een cadeaubon, neem dan even contact met ons op. Naast Vlaams-Brabant organiseren wij ook nog vluchten in alle andere provincies zoals: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.