Ballonvaart Limburg

Werking van een ballonvaart Limburg

Een ballonvaart in Limburg is een fantastische ervaring. In de regio Limburg kunnen we niet overal een ballonvaart uitvoeren. We moeten in deze regio rekening houden met het Militair domein van Kleine Brogel, waar we niet over mogen varen.

Al onze piloten bereiden hun vluchten steeds uitgebreid voor. De meteo omstandigheden worden voor de vlucht altijd grondig bestudeerd. Bij het toekomen op het opstijgterrein wordt de luchtballon klaargemaakt.

Iedereen krijgt uiteraard de kans om uitgebreid vragen te stellen. Onze professionele crew zal ondertussen onze luchtballon klaarmaken. De piloot zal voor het volblazen de ballon met koude lucht, nog even een laatste check doen of juist is aangekoppeld. Na het opblazen en verwarmen van de lucht in de ballon, zal de luchtballon recht komen te staan. Onze luchtballon is dan klaar om de lucht in te gaan.

Duur en regio van een ballonvlucht

Een ballonvaart duurt circa 1 uur. Het totale gebeuren duurt ongeveer 2,5 uur. Wij hebben tal van opstijglocaties in Limburg. Hieronder kan je alvast een opsomming terugvinden: Hasselt, Beringen, Genk, Herk-de-Stad, Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen, Borgloon, Maasmechelen, Riemst, Voeren, Maaseik, Bree en Peer.

In Limburg zijn er verschillende regio’s waarin ballonvaren mogelijk is: Maasland, Voerstreek, Haspengouw, Limburgse Kempen en Hasselt.

Boek je ballonvaart

Wil je ook een ballonvaart in Limburg boeken of wil je eens iemand verrassen met een cadeaubon, neem dan volledig vrijblijvend even contact met ons op. Naast Limburg organiseren wij ook nog ballonvluchten in alle andere provincies zoals: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen.