Ballonvaart Oost-Vlaanderen

Interesse in een ballonvaart Oost-Vlaanderen

Heb je ook interesse in een ballonvaart Oost-Vlaanderen? Hieronder geven we je een kort woordje uitleg bij de werking. Bij C-Air zijn we gespecialiseerd in ballonvaarten boven Oost-Vlaanderen. Uiteraard begint alles met een grondige voorbereiding.

Voorbereiding van een ballonvlucht

De voorbereiding van de ballonvaart Oost-Vlaanderen duurt ongeveer één uur. Meestal spreken wij af op op het opstijgterrein. In Oost-Vlaanderen hebben we prachtige regio’s, waaronder de Zwalmstreek, Waasland….

De piloot geeft een uitgebreide briefing over hoe de ballonvaart in zijn werk gaat, maar geeft ook veiligheidsinstructies door. Passagiers mogen dan uiteraard vragen stellen omtrent de ballonvaart. Ondertussen is ons professioneel team bezig met de opbouw van de warme luchtballon. Onze crew bouwt de mand op en verzorgt de aankoppeling van de ballon. Nadat dit allemaal is gebeurd en wordt gecontroleerd door de piloot, zullen we lucht blazen in de ballon. Op die manier krijgt de ballon vorm. Wanneer de ballon achteraan volledig is toegeplakt, zal de piloot warme lucht in de ballon blazen. De hete lucht zorgt ervoor dat de warme luchtballon recht komt te staan. De piloot zal dan vragen aan de passagiers om in de mand te stappen. Ook familie en vrienden zijn meer dan welkom om dit hele gebeuren te volgen. 

Duur van het ballonvaren

Eens we de lucht in zijn met onze warme luchtballon, dan vliegen we ongeveer 1 uur. Ook familieleden en vrienden mogen mee genieten van dit spektakel en kunnen steeds achter onze volgwagen rijden. Bij het opstijgen kunnen wij nog niet exact bepalen waar we zullen landen. Afhankelijk van de windrichting en windsnelheid van die dag zal de ballon jullie ergens naartoe brengen, want een ballon is niet stuurbaar. Onze piloten proberen zowel hoog als laag te varen. Op die manier zie je de verschillende landschappen uit verschillende invalshoeken.

Wat gebeurt er na een ballonvaart Oost-Vlaanderen?

Dit gebeuren zal ook ongeveer 30 minuten in beslag nemen. Nadat onze passagiers uit de mand zijn gestapt, zal de crew eerst de ballon afbreken. De ballonmand wordt afgebroken en de ballonstof wordt als een worst bij elkaar gedaan en wordt daarna in een ballonzak gestoken. Zowel de mand als de ballonzak worden op het einde in de aanhangwagen getild. Daarna maken wij het graag gezellig met een hapje en een drankje op de landingsplaats.

Er wordt dan vaak gezellig nagepraat over de ballonvaart met onze passagiers. Ondertussen maakt één van ons crewleden jouw balloncertificaat op als herdenking aan deze prachtige ballonvaart. Als iedereen afscheid heeft genomen, kunnen onze passagiers vertrekken naar huis met hun volgers of worden zij naar de opstijgplaats gebracht.

Naast Oost-Vlaanderen organiseren we ook ballonvaarten in Antwerpen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen, Limburg.