Ballonvaart West-Vlaanderen

Werking van een ballonvaart West-Vlaanderen

De voorbereiding van een ballonvaart boven West-Vlaanderen duurt ongeveer 1 uur. We spreken bij een avondvaart meestal een 2 tal uur voor zonsondergang af. Bij een ochtendvaart spreken wij 1 uur voor zonsopgang af.

Één van onze piloten geeft een briefing hoe de ballonvaart in West-Vlaanderen in zijn werk gaat. In deze briefing worden alle facetten van het ballonvaren overlopen.

Ondertussen is onze crew bezig met de opbouw van de luchtballon.

Na de opbouw wordt de luchtballon gevuld met koude lucht. Wanneer de ballon volledig klaar ligt en onze piloot de laatste controles heeft gedaan. De ballonvaart kan dan ver van start gaan. Na het rechtzetten van de ballon zal de piloot vragen aan de passagiers om in de mand te stappen.

Duur en regio van een ballonvlucht

Een ballonvaart duurt circa 1 uur, uiteraard kunnen we een luchtballon niet sturen. Een luchtballon gaat altijd met de wind mee. Afhankelijk van de windrichting en windsnelheid bepalen wij onze opstijglocatie. In West-Vlaanderen hebben wij tal van mooie opstijglocaties zoals: Blankenberge, Brugge, Damme, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Ieper, Izegem, Kortrijk, Menen, Mesen, Nieuwpoort, Oostende, Oudenburg, Poperinge, Roeselare, Torhout en Waregem.

Kies je voor West-Vlaanderen, dan heb je keuze uit deze regio’s om over te varen: het Brugse Ommeland, de Kust en de Leiestreek.

Na de ballonvaart nemen we uiteraard de tijd om met onze passagiers nog gezellig na te kaarten over de vlucht, dit uiteraard met een glaasje champagne.
Ondertussen wordt er voor iedere passagier nog een uniek balloncertificaat geschreven.

Boek je ballonvlucht

Zou je ook graag eens  een ballonvaart boven West-Vlaanderen willen boeken contacteer ons dan? Naast West-Vlaanderen organiseren we ook ballonvaarten vanuit Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.